Login

Register

Login

Register

De Dragobete, iubesc românește!

De Dragobete, iubesc românește!

În fiecare an pe 24 Februarie,românii sărbătoresc ziua dragostei și  a iubirii.

Sărbătoarea are origini dacice, iar legenda spune ca Dragobete era unul dintre fii Babei Dochia. Era un tânăr chipeș atât la aspect cât și  la vorbă, care avea obiceiul de a seduce tinerele necăsătorite din sat.

De-a lungul timpului, Dragobete a fost asociat cu un personaj protector al iubirii și al începuturilor, al primelor semne de frumusețe și mai ales cu începutul unui nou anotimp.

De fapt, ziua iubirii ar trebui să fie în fiecare zi, nu o dată sau de două ori pe an.

Pentru a îi arăta celui de lângă tine cât de mult înseamnă, nu ai nevoie de nimic, ai nevoie doar de tine, de a fi prezent și a dovedi că uneori și munții merită mutați din loc.

Uitați, măcar pentru o zi, de tot ceea ce înseamnă cotidian. Opriți-vă din goana care ne secătuiește de orice vlagă. Arătați-vă iubirea ce o purtați în fiecare zi în suflet și în gând.

Fiți voi Dragobetele de odinioară. Într-o zi poate vă veți trezi singuri, iar atunci dorul de aceste zile vor deveni insuportabile.

Nu lăsa timpul să treacă nepăsător!

Dacă azi vrei să iubești, fă-o românește cu un buchet de flori, o îmbrățișare și o vorbă dulce, indiferent de vârsta pe care o duci in spate!

Sărbătorește românește și arată-ți iubirea!

Expresii Florale- Când te gândești la flori, te gândești la noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *