Login

Register

Login

Register

Ce flori cumpărăm de Paști?

Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

În 2018, dintre țările Uniunii Europene, 25 (din 28) sărbătoresc Paștele pe 1 aprilie. Țările ortodoxe Bulgaria, Grecia și România vor prăznui învierea Domnului Iisus Hristos pe 8 aprilie 2018.

Paștele este și o sărbătoare a primăverii, de aceea florile fac ca sărbătoarea să fie completă.

Alaturi de miel, oua rosii, pasca si toate celelalte delicii culinare, florile multicolore ne vor ajuta sa  împodobim masa de Paste.

 

 

 

Iată câteva flori care, mai mult decât altele, simbolizează Paștele:

  • Narcisa. Înflorește exact în perioada pascală și se numără printre florile cele mai vesele.
  • Laleaua. Simbolizează renașterea. Lalelele, cu nuanțele intense sau pastelate, pot forma un buchet potrivit pentru o vizită în ziua de Paște la rude și prieteni.
  • Crinul. Culoarea pură a acestei flori a fost asociată nevinovăției Mântuitorului în fața suferințelor răstignirii. Însă această nevinovăție însoțește și sărbătoarea Învierii din ziua de Paște. Unele biserici sunt decorate cu crini în timpul slujbelor de Paște.
  • Cala.Și ea este simbolul Paștelui datorită formei. Cala seamană cu o trompetă și se spune că îngerii cântă în ceruri bucuria Învierii cu ajutorul ei. Este, totodată, și floarea Arhanghelului Gavriil.
  • Orhideea. O floare de o frumusețe rară, asociată Paștelui doar dacă este albă cu pete roșii sau roz, amintind de Răstignirea Domnului.
  • Crizantemele sunt vesele, simbolizând bucuria ce cuprinde inimile la aflarea veștii despre înviere, putând fi oferite unei persoane apropiate pentru a-i ura fericire în viața.

Florile de Paște aduc veselia și farmecul acestei sărbători, dar amintesc în același timp și de lucrurile sfinte ce stau la baza acestui eveniment. Se folosesc flori galbene, albe, roz. Unele aranjamente de Paști pot avea și una sau mai multe lumânări pentru a simboliza lumina lui Hristos, putând fi folosite și ca element decorativ pentru masa de Paște.

Florăria Expresii Florale iți pune la dispoziție cele mai spectaculoase și moderne aranjamente florale cu ocazia Paștelui și te ajută să transmiți cele mai bune gânduri de iubire și recunostință persoanelor importante din viața ta.  Vino la florărie în Galeria Cora Bacău, sau cumpără din floraria on-line www.expresii-florale.ro . Livrarea este gratuită în Bacău.   

Expresii Florale – Când te gândești la flori, te gândești la noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *